Επιστημονικές Ημερίδες - MS

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Επιστημονικές Ημερίδες

Δραστηριότητες > Εκδηλώσεις > 2014

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Επιστημονικές Ημερίδες που διοργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης το Σάββατο 31 Μάϊου  και την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014, στη Λευκωσία στο ξενοδοχείο Hilton Park και στη Λεμεσό στο ξενοδοχείο Ajax, αντίστοιχα.

Την εναρκτήρια τελετή της ημερίδας στη Λευκωσία τίμησε με την παρουσία της και απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρο
υς του Υπουργού Υγείας, η Δρ. Ειρήνη Χατζηχαραλάμπους, Ανώτερος Ιατρικός Λειτουργός.

Στη Λευκωσία η πρώτη ενότητα της ημερίδας συμπεριλάμβανε την παρουσίαση του κύριου Γιώργου Λουκαϊδη, Κλινικού Διαιτολόγου με θέμα <<Διατροφή στην Πολλαπλή Σκλήρυνση, Μύθοι και Αλήθειες>>.  Στην συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του Δρ. Μάριου Παντζιαρή, Νευρολόγου στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου με θέμα << Πολλαπλή Σκλήρυνση, Νεότερα Δεδομένα στη Θεραπεία>>.

Στη δεύτερη ενότητα της ημερίδας, συνέχισε η Δρ. Μαρίνα Πασχαλίδου, Τέως Διευθύντρια Νευρολογίας ΕΣΥ, Β΄ Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, με θέμα << Πολλαπλή Σκλήρυνση, Διαχείριση των Ποικίλων Προβλημάτων>>.

Στη Λεμεσό η πρώτη ενότητα της ημερίδας συμπεριλάμβανε  την παρουσίαση της  Δρ. Δέσποινας Χατζηκυριάκου, Μεταδιδακτορική Συνεργάτιδα Πανεπιστημίου Κύπρου και Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου με θέμα << Η Αντιμετώπιση του Χρόνιου Πόνου: Έργο Άλγεα>>.

Στην συνέχεια ακολούθησαν οι παρουσιάσεις της Δρ. Μαρίνας Πασχαλίδου με θέμα << Πολλαπλή Σκλήρυνση, Νεότερα Δεδομένα στη Θεραπεία>> και <<Πολλαπλή Σκλήρυνση, Διαχείριση των Ποικίλων Προβλημάτων>>.

Τις ημερίδες τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό παρακολούθησαν πολλά μέλη και φίλοι του Συνδέσμου.

Ακολούθησε συζήτηση και σχολιασμός επιμέρους θεμάτων ανάμεσα στους γιατρούς και του ακροατηρίου.

Οι επιστημονικές ημερίδες εντάσσονται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων Συνδέσμου για την ενημέρωση του κοινού για τις νεότερες εξελίξεις που αφορούν τη πολλαπλή σκλήρυνση.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης  ευχαριστεί  όλους όσους συμμετείχαν ως ομιλητές καθώς και αυτούς που τίμησαν με την παρουσία τους τις επιστημονικές ημερίδες.

 
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού