Δημοσιογραφική Διάσκεψη 31.5.2017 - MS

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Δημοσιογραφική Διάσκεψη 31.5.2017

Δραστηριότητες > Εκδηλώσεις > 2017

Με αφορμή την “Παγκόσμια Μέρα Αφιερωμένη στην Πολλαπλή Σκλήρυνση” πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφική διάσκεψη στη Δημοσιογραφική Εστία, στη Λευκωσία, την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 και ώρα 11:00π.μ.

Στην εν λόγω Διάσκεψη παρευρέθηκαν και απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων η κα Ελένη Γερεουδάκη, εκ μέρους της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων η κα Χριστίνα Φλουρέντζου και εκ μέρους του Υπουργού Υγείας η Δρ. Μάρω Κληρίδου.

Η Διάσκεψη πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Πολλαπλής Σκλήρυνσης που φέτος το θέμα, όπως καθορίστηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Πολλαπλής Σκλήρυνσης (MSIF), ήταν η «Ζωή με Πολλαπλή Σκλήρυνση».

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κύριος Σάββας Χριστοδούλου, αναφερόμενος στη Ζωή με Πολλαπλή Σκλήρυνση, τόνισε ότι για να αντιμετωπίσει κανείς ψύχραιμα και αποτελεσματικά μια τέτοια πάθηση είναι να σκέφτεται θετικά, να μοιράζεται τις ανησυχίες του με τους δικούς του ανθρώπους, να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του γιατρού και κυρίως να συνεχίζει κανονικά τη ζωή του. Επίσης ο κος Σάββας Χριστοδούλου ανέφερε ότι σκοπός του Συνδέσμου, είναι να διεκδικεί με σθένος τα δικαιώματα των μελών του τα οποία τίθενται σε προτεραιότητα.

Παρόλο τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει ο Σύνδεσμος, αρκετά προβλήματα τα οποία απασχολούν και ταλανίζουν τους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση παραμένουν ακόμη χωρίς λύσεις, με τεράστιες και πολλές φορές τραγικές συνέπειες στη ζωή των ασθενών. Τόνισε ότι η ένταξη νέων φαρμάκων στο κρατικό συνταγολόγιο θα πρέπει να αναθεωρηθεί ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση σε νέες εγκεκριμένες θεραπείες το συντομότερο.

Συνέχισε αναφέροντας ότι ο Σύνδεσμος προσδοκεί λύσεις τόσο για την ανανέωση της σύμβασης του Υπουργείου Υγείας με τα Ιδιωτικά Κέντρα Μαγνητικής Τομογραφίας  όσο και για τα φάρμακα γιατί όταν μια φαρμακευτική ουσία, υπάρχει και μπορεί να διατεθεί για να επιβραδύνει την εξέλιξη μιας ασθένειας και να προσδώσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής στον ασθενή, τότε είναι υποχρέωση του Κράτους να βοηθήσει.

Παράλληλα ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος σε συνάντηση με το Υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αναλύθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με πολλαπλή σκλήρυνση αναφορικά με την εξασφάλιση επιδομάτων και συντάξεων τα οποία το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων παρέχει μέσω των διαφόρων υπηρεσιών και τμημάτων του στους δικαιούχους και έχει πάρει υποσχέσεις για μελέτη με στόχο την επίλυση τους.

Τελειώνοντας ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ευχαρίστησε όσους διαχρονικά στηρίζουν το Σύνδεσμο, όπως είναι ο ΟΠΑΠ Κύπρου, η φαρμακευτική Εταιρεία Genesis, η φαρμακευτική Εταιρεία Νovartiς, η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, η RCB, η φαρμακευτική Εταιρεία Remedica, η εταιρεία Fileminders, ο Eλεγκτικός Oίκος Ernst & Young, τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Ελληνική Τράπεζα, τα MC’ Donalds το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και το Vouli.TV.  

Στη Δημοσιογραφική Διάσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των χορηγών του Συνδέσμου καθώς επίσης και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.


 
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού