Δημοσιογραφική Διάσκεψη 25.5.2016 - MS

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Δημοσιογραφική Διάσκεψη 25.5.2016

Δραστηριότητες > Εκδηλώσεις > 2016

Δημοσιογραφική Διάσκεψη- Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Με αφορμή την “Παγκόσμια Μέρα Αφιερωμένη στην Πολλαπλή Σκλήρυνση” πραγματοποιήθηκε  δημοσιογραφική διάσκεψη στην Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 και ώρα 11:00π.μ.


Στην εν λόγω Διάσκεψη παρευρέθηκαν και απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων η κα  Ελένη Γερεουδάκη, εκ μέρους της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο κος Αντρέας Ασσιώτης και εκ μέρους του Υπουργού Υγείας η Δρ. Μυρτώ – Αζίνα Χρονίδη.
Η Διάσκεψη πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Πολλαπλής Σκλήρυνσης που φέτος το θέμα, όπως καθορίστηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία Πολλαπλής Σκλήρυνσης (MSIF), ήταν η «Ανεξαρτησία στη Διαβίωση».


Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κύριος Σάββας Χριστοδούλου αναφερόμενος στην ανεξάρτητη διαβίωση τόνισε ότι το περιβάλλον και η κοινωνία πρέπει να δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις που οδηγούν ή μπορούν να βοηθήσουν στην ανεξαρτησία και την αυτοδιαχείριση των ανθρώπων που πάσχουν από οποιασδήποτε μορφής αναπηρία δίνοντας τους τις ευκαιρίες και τη δυνατότητα να επιλέγουν, όπως ακριβώς και τα άτομα που δεν έχουν αναπηρία.

Συνεχίζοντας ο κος Σάββας Χριστοδούλου ανέφερε ότι τα άτομα με πολλαπλή σκλήρυνση ως ισότιμοι πολίτες, πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε βασικές πτυχές της ζωής, όπως: ιατρική περίθαλψη, τροφή, ένδυση, στέγη,  βοηθητικές συσκευές, προσωπικές υπηρεσίες υποστήριξης, εκπαίδευση, απασχόληση, πληροφόρηση, επικοινωνία, μεταφορά και πρόσβαση στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον.

Επίσης ο κος Σάββας Χριστοδούλου ανέφερε ότι σκοπός του Συνδέσμου είναι να διεκδικούμε με σθένος τα δικαιώματα των μελών μας, ενημερώνοντας ότι τους τελευταίους μήνες που πέρασαν, έγιναν συνεχείς προσπάθειες ούτως ώστε ο κάθε ασθενής να έχει πρόσβαση στην θεραπευτική αγωγή, που ο θεράπων ιατρός του προτείνει ότι είναι η πιο κατάλληλη για την περίπτωσή του. Ενημέρωσε επίσης και τις προσπάθειες που γίνονται για την ένταξη νέων φαρμάκων στο κρατικό συνταγολόγιο.

Τελειώνοντας ο κος Σάββας Χριστοδούλου υπογράμμισε ότι οι θέσεις του Συνδέσμου είναι να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη τα βασικά δικαιώματα των ασθενών και αυτά να τίθενται ως προτεραιότητα  προς το συμφέρον των ασθενών και ότι ένα από τα   αναφαίρετα δικαιώματα των ασθενών είναι να απολαμβάνουν την καλύτερη και ασφαλέστερη  θεραπεία.

Στη Δημοσιογραφικ
ή Διάσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των χορηγών του Συνδέσμου καθώς επίσης και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.


 
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού