Επιστημονικές Ημερίδες 27 - 28 Μαϊου 2017 - MS

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Επιστημονικές Ημερίδες 27 - 28 Μαϊου 2017

Δραστηριότητες > Εκδηλώσεις > 2017

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Επιστημονικές Ημερίδες που διοργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μάϊου 2017. Οι Ημερίδες ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας Δρ Γιώργου Παμπορίδη.

Στις Ημερίδες τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι του Υπουργού Υγείας Δρ. Ζήνα Ζήνωνος και Δρ. Βάλια Μάρκου, Ιατρικοί Λειτουργοί 1ης Τάξης, σε Λευκωσία και Λεμεσό αντίστοιχα.

Η ημερίδα ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κο Σάββα Χριστοδούλου.

Η πρώτη ενότητα των  ημερίδων συμπεριλάμβανε την παρουσίαση της Δρ. Μαρίνας Πασχαλίδου, Τέως Διευθύντριας Νευρολογίας ΕΣΥ στη Β΄ Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης με θέμα «Γυναίκα και Πολλαπλή Σκλήρυνση»  καθώς επίσης και την παρουσίαση, του Προέδρου της Νευρολογικής Εταιρείας Κύπρου, Δρα Κώστα Μιχαηλίδη με θέμα «Υφιστάμενα και Νέα Θεραπευτικά Δεδομένα στην Παθογένεση και Θεραπεία της Πολλαπλής Σκλήρυνσης».

Στο δεύτερο μέρος είχαμε την παρουσίαση του Δρα Μάριου Παντζαρή, Νευρολόγου  στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, με θέμα «Νεότερες Εξελίξεις στη Πολλαπλή Σκλήρυνση».

Τις ημερίδες τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό παρακολούθησαν πολλά μέλη και φίλοι του Συνδέσμου. Ακολούθησε συζήτηση και σχολιασμός επιμέρους θεμάτων ανάμεσα στους γιατρούς και του ακροατηρίου.

Οι επιστημονικές ημερίδες εντάσσονται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου για την ενημέρωση του κοινού για τις νεότερες εξελίξεις που αφορούν τη πολλαπλή σκλήρυνση.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν ως ομιλητές καθώς και αυτούς που τίμησαν με την παρουσία τους τις επιστημονικές ημερίδες.


 
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού